Veloverstået arbejdsweekend

I weekenden 8. og 9. oktober 2016, afholdtes der arbejdsweekend på Hesbjerg Slot. Mange var mødt op til en særdeles spændende weekend. Blandt deltagerne var der folk fra Hesbjergfonden, fra Landsbyen, tidligere elever og denne artikles forfatter.

Som deltager i Venner af Hesbjerg Slots arrangementer, var jeg ganske ny. Lavede en aftale med Hesbjergfonden ved sidste pinseåbent om, at lave en gratis hjemmeside – og udover hjemmesiden og arbejdsweekenden, har jeg ikke haft kontakt. Det var derfor med stor spænding jeg kørte til Hesbjerg Slot lørdag den 8. oktober, hvor der var arbejdsweekend.  

Dagen startede med en frokost i biblioteket på slottet og det viste sig, at jeg var den eneste der ikke har eller havde haft tilknytning til Hesbjerg. Men det blev det ikke mindre spændende af. Jeg lærte en masse gode mennesker at kende på de to arbejdsdage – og er sikker på der næste gang vil være endnu flere deltagere, end de ca. 15 der deltog over de to dage. Og jeg vil gøre mit til at flere udenfor Hesbjerg også deltager, det er et spændende projekt der her er i gang.

Nå efter frokosten skulle der tages fat på rigtig mange arbejdsopgaver. Køkken skulle ryddes op og rengøres, værelser på 1. salen blev tømt, madresser fra loftet blev smidt ud, i riddersalen blev den gamle ikonvæg pillet ned, bøger blev støvet af, møbler blev smidt ud og mange andre opgaver.

En af de store opgaver, var at rive en brandvæg ned omkring de to trapper op fra stuen til 1. sal. Brandvæggen blev sat op dengang der var undervisning på stedet.

Jeg kom på arbejdshold sammen med Simon, en professionel håndværker – hvor vores opgave var at fjerne de dobbelte gipsvægge med isolering, der var sat op omkring trapperne, mens andre bar de nedbrudte vægge ned, se nedenfor et billede før og efter:

Da vi lørdag eftermiddag var færdige med nedrivningen (jeg gik mest til hånde for Simon, der havde erfaringen og værktøjet), var der kaffe – efter lidt pres, for rigtige håndværkere holder ikke pauser sagde Simon – men jeg er jo ikke rigtig håndværker men IT-mand, så der blev alligevel en pause.

Bedst som jeg troede nedrivningen var færdig, ja så lovede Simon lige at vi rev en væg mere ned, her tre billeder der illustrerer før, midt og efter oprydningen:

Lørdagen sluttede med en dejlig spansk inspireret middag kreeret af Marta (der kommer fra Granada i Spanien), gift med Henrik og bosiddende i Hesbjergs Landsby, så dejligt selskab med de to og Carsten der er i fondens bestyrelse sammen med bl.a. Henrik.

Søndagen var en dag i oprydningens tegn efter de væltede vægge. Ligesom der blev båret mange gamle møbler ud og en del der godt kan sættes i kategorien “gammelt ragelse”. 🙂

Alt i alt en god weekend med mange nye bekendtskaber, f.eks. Gunnar der har boet i Landbyen ved Hesbjerg Slot siden 1965 og som var Jørgen Laursen Vigs rejsekammerat til blandt andet Indien, eller den engelske elektriker Jack, der bor i en militær russisk “radiovogn”, eller spanske Maria, der bor i det meget flotte istandsatte “Anneks” – læs om annekset her 

Beklager alle ikke er nævnt, men der skulle jo også arbejdes, så jeg fik ikke talt med alle.

Jeg vil sige tusind tak fordi jeg – som frivillig – kunne være med til at gøre en lille forskel i dette kæmpe projekt Hesbjerg Slot står foran. Vi frivillige kommer til at medvirke, men det gør mulige fonde bestemt også – det er en stor opgave. Men jeg kommer også næste gang – og ser om jeg ikke kan finde et par stykker mere der vil med. Og kunne du – kære læser – tænke dig at komme med næste gang, så klik her

Søren Wiilsbøll
Datawarehouse Arkitekt og nu også frivillig hos Venner af Hesbjerg Slot.

Scroll to Top